apartament sudului

Functiune: Amenajare apartament

Suprafata:  36 mp

Locatie:      Bucuresti

Proiectul de fata a constat in amenajarea si mobilarea unui apartament de doua camere din Bucuresti. Suprafata mica, de doar 36 de mp, cerea utilizarea eficienta a intregului spatiu si crearea unei imagini unitare.
Astfel, vechea pardoseala a fost inlocuita cu o finisare ceramica gri in toate spatiile casei, asigurand un fond neutru pentru restul amenajarii. Coloanele de instalatii tur-retur au fost mascate prin placarea cu gips-carton a peretilor pentru o mobilare rationala a incaperilor.
Zona de zi este deschisa si marita, renuntandu-se la usile aferente holurilor – de acces si catre grupul sanitar – si dandu-se un gol in peretele dintre bucatarie si living. Mobilierul a fost ales de asa natura incat el sa poata servi cu usurinta mai multor functiuni, conferind spatiului dinamism si fluenta. Bucataria – initial extrem de mica – se largeste prin blatul de lucru nou proiectat in golul dintre cele doua incaperi, blat care se transforma in loc de luat masa iar din dining, fotoliile acestuia se integreaza imediat in spatiul livingului care la randul sau, la nevoie, joaca rol de home-office. Toate depozitarile sunt mascate cu usi glisante iar dormitorul ramane separat de restul casei.
Proiectul a mizat pe un design simplu si unitar din punct de vedere al formelor si finisajelor care sa nu incarce suplimentar spatiul ci, dimpotriva, sa il deschida si sa il lumineze.

 

Advertisements