cantina CD

cantina CD-4

Functiune: Cantina

Suprafata:  265 mp

Locatie:      Popesti-Leordeni

Situata la parterul unui imobil de birouri, cantina CD este initiativa unei firme producatoare de specialitati gastronomice traditionale romanesti. Conceptul nostru imbina ideea unui spatiu modern, urban, potrivit arhitecturii office in care este amplasata cantina, cu elemente de inspiratie populara, ce subliniaza specificul gastronomic traditional romanesc al restaurantului.

Din holul principal, se poate accesa atat magazinul de prezentare al aceleasi firme, cat si sala de mese propriu-zisa. Fiind un open-space, perspectiva se deschide inca de la intrare asupra intregii cantine, zona de preparare si de bar aflandu-se in plan secundar. Parcurgerea spatiului interior este sugerata la nivel de finisaj, circulatiile si zonele de mese fiind delimitate intre ele prin coloritul distinct al pardoselii. Mobilierul reflecta modalitati diferite de servire a mesei – la mese de bar, la mese de patru persoane sau pentru grupuri mai mari la mese cu canapele tapitate.

Cum meniul se axeaza pe bucataria traditionala romaneasca, am dorit sa concepem o amenajare care reflecta specificul popular; de aceea, locurile de servire a mesei sunt evidentiate prin decoruri parietale inspirate din cusaturile si broderiile portului traditional romanesc. Era important ca, in contextul rigorii spatiului specific unei cladiri de birouri, sa cream o ambianta placuta, opusa caracterului impresonal pe care il exprima de obicei o cantina. Culorile deschise, calde regasite la nivel de tapiterii, pardoseala, scaune sau corpuri de iluminat, textura calda a lemnului, mobilierul care inglobeaza plante de interior, contrasteaza cu raceala pardoselii de beton si a tavanului casetat, imprimand spatiului un caracter dinamic, proaspat, prietenos.

Terasa primeste acelasi tip de mobilier, asigurand o continuitate stilistica intre interior si exterior.


 

 

Advertisements