FABRICA DE ECHIPAMENTE PENTRU INDUSTRIA DE MECANICA FINA

01_aerofina

Functiune: Spatii de productie echipamente de mecanica fina

Suprafata: 1800 mp

Locatie: Ghimbav, Jud. Brasov

Tema acestui proiect este reconversia functionala a unei cantine dezafectate in spatii pentru productia de echipamente destinate industriei de mecanica fina si spatii de birouri. Interventiile dorite se reflecta atat la interior, la nivel de compartimentare, finisaje, echipare edilitara, cat si la exterior prin modernizarea fatadelor si amenajarea incintei.

Accesul principal in cladire a fost pastrat ca pozitie dar i s-au adus modificari de configuratie in plan si volumetrie, pentru a se inscrie in noua geometrie a fatadelor. Holul de acces cuprinde receptia si scara in doua rampe ce deserveste spatiile de birouri amplasate la etaj. In cea mai mare parte, compartimentarile interioare initiale ale parterului au fost desfiintate pentru a face loc spatiilor principale de productie, precum si spatiilor tehnice, de depozitare si de vestiare. Etajul este rezervat spatiilor administrative si birourilor de tip open-space.

Modernizarea anvelopantei prevede modificarea inchiderilor exterioare, inlocuirea finisajelor existente, a termosistemului si a tamplariei. In locul tencuielii, al placajului ceramic si al tamplariei de lemn se va adopta solutia fatadelor ventilate, cu casete de tip bond si tamplarie de aluminiu. Cele doua registre ale fatadelor sunt  delimitate prin culori distincte ale casetelor – gri inchis pentru parter si alb pentru etaj si prin inserarea unui profil metalic negru intre acestea. La etaj, zona vitrata va fi transformata in fatada de tip cortina, creandu-se astfel un bandouri continue de ferestre.

In incinta au fost amenajate cai de acces si circulatii pentru aprovizionare si livrare produse finite, zona de parcare destinata angajatilor si vizitatorilor, spatii verzi.

Advertisements